Jó neked a kávé?

Jó neked a kávé?

kofe-gipertonia-gipotonia-transfer-factor.jpgJó neked a kávé?

Amellett, hogy meleg és finom reggeli ital, egy csésze friss kávénak számos egészségügyi előnye is van. A kávéban lévő koffein már reggel beindíthatja az anyagcserét, mértékkel fogyasztva pedig elősegítheti a szív egészségét, és megóvhat számos betegségtől.
Ha szereted a reggeli kávét és fogyni szeretnél, jó hírünk van számodra. Ha csak néhány egyszerű hozzávalót ad a szokásos kávéjához, akkor felgyorsítja az anyagcserét, több kalóriát éget el és zsírt olvaszt. Csak egy kis fahéj, kókuszolaj és méz kell hozzá. Ízlés szerint kakaót is adhatunk hozzá! Íme, miért működik:

Fahéj.
A fahéj erős gyógyító tulajdonságairól ismert. Gazdag forrása az antioxidánsoknak és gyulladásgátló tulajdonságoknak, amelyek segítenek a fertőzések és gyulladások leküzdésében a szervezetben. A fahéj emellett csökkenti a vércukorszintet, ami hosszabb ideig megőrzi a jóllakottságot, segítve a fogyás folyamatát. Kétféle fahéj létezik: Cassia és Ceylon. Ceylont “igazi fahéjként” ismerik, és egészségesebbnek tartják, ezért maradjunk a ceyloni fahéjnál!
Kókuszolaj.
A kókuszolaj zsír, de egészséges zsír! Míg a legtöbb zsír hosszú szénláncú zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj szinte teljes egészében közepes láncú zsírsavakból áll, amelyek másképpen emészthetők. Az emésztőrendszerből egyenesen a májba kerülnek, ahol vagy azonnal felhasználják őket energiának, vagy ketontestekké alakulnak, ahelyett, hogy zsírként raktároznák fel őket a szervezetben. A kókuszolaj természetes, így mind az anyagcserét, mind az energiafelhasználást fokozza, ami hatékonyabb zsírégetést eredményez!
Édesem.
Igen, a méz cukrot tartalmaz. Jellemzően a cukor megemésztéséhez a szervezet tárolt vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, amelyek a zsírok feloldásához szükségesek, csökkentve a vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét a szervezetben. A méz valójában tápanyagokat tartalmaz, beleértve a vasat, nátriumot, káliumot, foszfort, cinket és kalciumot, így az emésztési folyamat egyensúlyban van a cukor és a tápanyagok között.
A méz szintén jó vitaminforrás, beleértve a folsavat, niacint, riboflavint, C-vitamint és B6-vitamint. Tanulmányok kimutatták, hogy a méz növelheti a jó koleszterin szintjét a szervezetben, csökkenti a szív terhelését, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívabb és egészségesebb életet éljenek.
Hozzávalók:
1 teáskanál fahéj
3/4 csésze kókuszolaj
1/2 csésze méz
Főzési mód:
Keverje össze az összes összetevőt, amíg homogén keveréket nem kap.
Zárt pohárban tárolandó.
Használata: A reggeli csésze kedvenc kávéjához adjon hozzá 1-2 teáskanálnyit az elkészített keverékből, amíg a kávé még forró. Keverjük és igyuk!

szteroidos_krmeke-transfer-factor

Hogyan igyunk kávét hipertóniás betegeknek
Ksenia Kanevskaya terapeuta elmondta, hogy a magas vérnyomásban szenvedő betegek egészségkárosodás nélkül élvezhetik a kávét, 2-3 csésze élénkítő italra korlátozva.
A Klopsnak adott interjújában az orvos megerősítette: “A kávét mind a hipotenziós, mind a magas vérnyomásos betegek inni lehet, de mértékkel.”
A kávé pozitív hatást fejthet ki, sőt vizelethajtó hatása miatt a vérnyomást is normalizálhatja. De emlékeznünk kell arra, hogy ugyanakkor a koffein összehúzhatja az ereket, növelve a vérnyomást. Ez a hatás azonban nagyon rövid életű.
Ahhoz, hogy a kávé csak hasznot hozzon, nem csak mértékkel kell inni, hanem magának az italnak is jó minőségűnek, szennyeződésektől és adalékanyagoktól mentesnek kell lennie. Hozzáadhatunk egy kis zsírszegény tejszínt vagy tejet. De jobb megtagadni a cukrot, mézet és más édesítőszereket.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .