Felfedezés története TF

 

1949-ben a tudós, Dr. Henry Sherwood Lowrence forradalmi felfedezést tett az immunológiában. Megállapította, hogy az immuninformációk átkerülhetnek egyik organizmusból a másikba, ha egy speciális molekulákkal rendelkező leukociták kivonatát vezetik be, amelyek egy másik szervezet immunélményét tartalmazzák.

Ezt nemcsak a “papír” enciklopédiák említik, hanem az elektronikus példák is, például a Wikipédia:

Ezek a molekulák mindössze 5 kilodaltont súlyúak, 44 aminosavból állnak, és Lawrence transzfertényezőknek, vagyis az immunitás átadásának tényezőinek nevezte őket.

A transzfertényezők egyedisége arra késztette a tudósokat, hogy mélyebben tanulmányozzák őket. Kezdetben, mivel transzferfaktorokat találtak a vér leukocitáiban, az emberek és az állatok vére lett az első termelési forrás. Itt azonban voltak buktatók – a HIV és a vírusos hepatitis fertőzésének kockázata. Ezenkívül az adományozott vér nem lenne képes ipari termelést biztosítani. További kutatások megállapították, hogy a transzfertényezők nemcsak injekcióval, hanem orálisan is hatékonyak.

1980-ban kiderült, hogy az összes gerinces (ember, állat, madár) transzfertényezői azonosak, ami azt jelenti, hogy nem szükséges ezt embertől elvinni.

Az igazi áttörés az volt, hogy a szarvasmarha-kolosztrum és a tojássárgája több transzfertényezőt tartalmaz, mint a vérben!

Ez a felfedezés nagyszerű kilátásokat adott az emberi immunitás helyreállítására és megerősítésére. A szarvasmarha-kolosztrum használatának fő előnyei a szinte kimeríthetetlen erőforrások, a forrás biztonsága és a végtermék egyszerű használata.

Ezt a technológiát szabadalmaztatták (4816563 sz., 1989. március 18-án kelt). Ezzel a módszerrel csak 1 kg TF koncentrátumot nyerünk 50 kg száraz kolosztrumból (kolosztrum). A fennmaradó 49 kg szűrt anyag allergiát és mellékhatásokat okozhat az emberben. Teljesen nyilvánvaló, mennyire tiszta ez a gyógyszer.

1996-ban az amerikai David Lisonbee megvásárolja a szabadalmat az átviteli faktor kolosztrumból történő megszerzésére, majd két évvel később megalapította a “4Life Research” – fordításban “kutatás az életért” – céget. A kutatást folytatva a társaság 1999-ben. gyártja a második “Transfer Factor Plus” terméket, és 2004-ben. a tojássárgájából a transzfaktor megszerzésére szolgáló saját technológiánk kifejlesztése után (“OvoFactor”) – egyedülálló termék, három (!) fő komponenssel “Transfer Factor Tri Factor Formula”. Ezt követik a vállalat kutatási részlege által kifejlesztett egyéb termékek. Közülük megemlítjük a “célpontokat” – ez a Transfer Factor Cardio és a Transfer Factor Glucoach.

https://www.youtube.com/watch?v=iunHRAo8DXc