Cukorbetegség (diabetes)

Cukorbetegség (diabetes)

predupredit_-diabet-4life
Diabetes

A cukorbetegség (1-es típus) kialakulásának számtalan oka lehet, ez többek között lehet genetikai hajlam vagy immunrendszer sérülése,  ez utóbbit egy mutáns fehérje okozza, a GAD, amely azokban a B-sejtekben alakul ki, melyek az inzulint termelik. A mai orvostudomány állása szerint az immunrendszer igyekszik elpusztítani azokat a sejteket, amelyek ezt a mutáns fehérjét tartalmazzák. És ez addig folytatódik, amíg teljesen elpusztulnak azok a sejtek, amelyek az inzulin termeléséért felelősek. Ily módon tehát a szervezetben az inzulin termelés gyakorlatilag leáll.

Más vélemények szerint a hasnyálmirigy fertőződése az, ami a ludas ennek a betegségnek a kialakulásában, mert ekkor az immunrendszer a védekezés során nemcsak a fertőző mikrobákat pusztítja el, hanem erősen elnyomja vagy el is pusztítja azokat a sejteket, amelyek az inzulint termelik a szervezetben. Márpedig ha ezek a sejtek elpusztulnak, soha többé nem lehet őket visszaállítani. Azonban, ha a nyombelet érő fertőzés olyan, hogy az immunrendszer nem lendül teljes támadásba, és csak elnyomja az inzulint termelő sejteket, akkor ezek a sejtek újra aktiválódnak és újra elkezdik az inzulin termelését.

Mindkét elméletet elemezve rájövünk arra, hogy az egyetlen megoldás ennek a betegségnek a kezelésére az, ha az immunrendszerre hatást gyakoroló modulátorokat kezdünk el használni.

A fentiekben már taglaltuk, hogy a transzfer faktoroknak három jellemző tulajdonságuk van:

1) induktor

2) szupresszív

3) antigén-specifikus

predupredit_-diabet-4life-tf
Diabetes 1-2

Az autoimmun betegségeknél – márpedig az 1-es típusú cukorbetegség ezekhez tartozik – megfigyelhető, hogy előzetesen mindig az immunrendszer sérülése figyelhető meg. Az 1-es típusú cukorbetegség nagyon összetett, és nincsen arra semmilyen lehetőség, hogy megkerüljük a hagyományos terápiát a cukorbetegség kezelésénél. Azonban a transzfer faktor alkalmazása jelentősen javítja a betegek állapotát, csökkenti a vércukorszintet, és ennek megfelelően csökkenteni lehet a bevitt inzulin mennyiségét is. Ami viszont a legfontosabb, hogy a cukorbetegség későbbi stádiumaiban jelentkező súlyos anomáliák kialakulását blokkolja. Még egyszer aláhúzzuk, hogy az 1-es típusú cukorbetegség nem más, mint egy autoimmun folyamat eredménye, amely a megfelelő kezelés elmulasztása esetén a továbbiakban sok súlyos következménnyel járó progresszív fejlődést mutat, s ennek meg nem értése esetén érkezik az utolsó figyelmeztetés: a cukor-kóma! Érthető, hogy vannak olyan esetek, amikor a saját, már elpusztult inzulintermelő sejtek újraélesztése nem sikerül. Ám tudni kell azt is, hogy nem szabad belenyugodni abba, hogy a cukorbetegség miatt egy egyébként életerős és egészséges szervezet teljesen leépüljön! Igen, a hasnyálmirigy már nem tudja beteljesíteni azt a rendeltetését, ami a rendes működése esetén elvárható. De lassítani lehet azt a romboló folyamatot, ami a cukorbetegséggel együtt jár. A transzfer faktort szinte erre találták ki!

A 2-es típusú cukorbetegségnél a test izomsejtjei érzéketlenné válnak az inzulinra, ezt a jelenséget inzulinrezisztenciának nevezzük. Ez azért nagy baj, mert az inzulinnak az a szerepe, hogy a glükózt a vérből a sejtekhez viszi. És ez ebben az esetben nem valósul meg. A sejtek glükóz nélkül maradnak! A 2-es típusú cukorbetegségnél is az immunrendszer nem megfelelő működésére lehet visszavezetni mindezt. Ezért a transzfer faktor alkalmazása mindenképpen szükséges, hiszen az éppen az immunrendszerre hat! S nemcsak a betegség tüneteit tünteti el, hanem jelentősen javítja a beteg általános közérzetét is. Megállítja azokat a káros folyamatokat a szervezetben, melyeket a 2.-es típusú cukorbetegség idéz elő.

A cukorbetegség bármely típusánál a szervezet fogékonyabb a külső fertőzésekre. Azonban a transzfer faktorok korrigálják az immunrendszerben beállt sérüléseket, s ez által ez a rizikófaktor nem képez már semmi veszélyt.

Eredmények és ajánlások

 Маrija Fjodorovna, 82 éves, Оdessza

2-es típusú cukorbetegsége lett, lábai kezdtek elüszkösödni. Érsebésszel konzultált. Napi 3×1 kapszula TF TRY FACTOR-t, napi 3×1 kapszula TF PLUS-t és napi 2×2 kapszula TF GLUCOUCH-ot szedett. A vizesedés és bőrpír fokozatosan elmúlt. Az üszkösödő lábakra TF TRY FACKTOR port szórt. A lábát sikerült megmenteni, csak az egyik lábujjának a felső percét kellett amputálni.  Közérzete jó, megelőzés céljából folytatja a a transzfer faktorok alkalmazását.

Lidia, 48 éves, Jekatyerinburg

2-es típusú cukorbetegség, a vércukorszint 10 és 15 között volt. Hasi elhízás, fáradékonyság, rossz közérzet. Napi 3×1 kapszula TF GLUCOUCH-ot kezdett el szedni. Már 5 nap múlva normalizálódott a cukorszintje, közérzete sokat javult. Elhatározta, hogy állandóan szedni fogja ezt a transzfer faktor készítményt.

Маrina Leonyidovna P.,  64 éves , Szentpétervár  

Két éve 2-es típusú cukorbetegséget állapították meg nála. Vércukorszintje 15 volt. Az orvos kórházi kezelést javasolt, és inzulint írt fel. Emellett napi 3×1 kapszula TF GLUCOUCH-ot és bojtorjángyökér kivonatot használt. 1 hét múlva a cukorszint 10-re csökkent. Ma napi 2×1 kapszula TF GLUCOUCH-ot és 2 tabletta diabetont szed. A cukorszintje 6 és 8 között van, étrendjében nincsenek korlátozások. Általános egészségi állapota jó.

Ivan P., 14 éves,Ulan Ude

5 éve van 1-es típusú cukorbetegsége, inzulint kapott. Gyakran voltak meghűléses betegségei, ősszel 2 hónapig tartó köhögés, hörghurut, nátha. Gyakran fájt a feje és a gyomra, hol hasmenése, hol székrekedése volt. 2017-ben a vizeletvizsgálatok magas fehérjetartalmat mutattak ki, vérében magas volt a bilirubin. Hallott a transzfer faktorokról, de semmilyen konkrétumot nem tudott róla. Később találkozott V. V. Arjajevával, aki előírta a megfelelő kúrát, amit 2018 augustusa óta alkalmaz.

1 héttel a használat után herpesz jelent meg az ajkán, ami korábban nem volt, de 1 nap alatt eltűnt! Aztán torokgyulladása és hőemelkedése lett, de 2 nap múlva ez is elmúlt. A vér- és vizeletvizsgálatok kimutatták, hogy se fehérje, se bilirubin nincs már a szervezetében. Ivánnak mindig magas volt a lúgos foszfatáz szintje. A normális szint 300, neki 1200 volt, de most 400-ra csökkent! Már decemberre elmúltak a fejfájásai, gyomra, széklete rendbejött! Augusztus óta nem kapott semmilyen más gyógyszert, inzulint sem! 2 hónapos kora óta nagy nyirokcsomók voltak a nyakán, amik a cukorbetegség miatt még nagyobbak lettek. Mára már ezek is eltűntek. Biztosak lettünk abban, hogy a transzfer faktornak köszönhetően nem lesznek szövődmények. Hála és köszönet a transzfer faktornak, mi örökké fogjuk használni!

További információ a cukorbetegségről:

https://transferfactor.hu/hu/diabetes-mellitus-is-an-endocrine-disease/

Áz  Önök kerdéseit mi tovabbitjuk oroszországi orvosoknak.