Az egészséges gerincoszlop és izületek

egészséges gerinc

“A GERINCOSZLOP AZ EGÉSZSÉG ISTENE” – mondják a természetgyógyászok, és sok igazság van benne. A gerincoszlop csontritkulás következtében kialakuló neurológiai alapú betegségei az emberiség egyik legelterjedtebb betegségei.

A csigolyák közötti porckorongok szálas gyűrűkből állnak, melyekben porckorong mag helyezkedik el. A porckorong elasztikus állaga lehetővé teszi, hogy változtassa az alakját, ez által képes a gerincoszlop mozogni és terheket cipelni, ettől lesz rugalmas és hajlékony.

A csontritkulás a porckorongok degeneratív-disztrópikus elváltozása, aminek következtében a porckorong magja kiszárad, rostjai szétesnek, elveszíti rugalmasságát, а szálas gyűrűk törékennyé válnak. Sok esetben porckorongsérv lép fel, a szálas gyűrűk kitüremkednek a csigolyából, ez által nyomást gyakorolnak az idegsejtekre.

A csontritkulás következtében kialakuló neurológiai alapú betegségek az idegvégződések irritációja miatt következnek be a csigolya szöveteinek gyulladása vagy a rájuk nehezedő nyomás miatt.

A csontritkulás tünetei rendkívül széles skálán mozognak – nehézfej érzéstől erős fejfájásig, hányásig, szédülésig, hátfájástól a szív és gyomor tájékon érzett erős fájdalomig, a kéz- és a lábujjak zsibbadásától a hát és a mellkas tájékán érzett éles fájdalomig még apró mozdulatok alkalmával is.

 

A csontritkulás kialakulásánaak okai

 Fertőzések – legyakrabban chlamidiák és herpesz vírusok miatt alakulnak ki.

  • Аutoimmun folyamatok, melyeket a legyengült idegrendszer miatt elszaporodott mikrobák és vírusok okoznak.
  • Krónikus sérülések, rossz testtartás, a gerincoszlop túlterhelése
  • A porckorongok szöveteinek nem megfelelő táplálása az életkor előrehaladtával
  • Hipotermia (túlhűlés), mozgásszegény életmód
  • Öröklődés, fejlődési rendellenességek

A csontritkulás megelőzése érdekében szükséges:

  1. Helyreállítani az immunrendszer megfelelő működését, hogy képes legyen a fertőzések és az autoimmun reakciók elleni védelemre (A transzfer faktorral semmilyen más készítmény nem tud versenyezni.)
  2. Szisztematikusan fejleszteni kell a gerincoszlop hajlékonyságát – előrehajlás, hátrahajlás, mozgatás minden irányba. “Míg a gerincoszlop hajlékony, a test fiatal!”
  3. Fejleszteni kell a hátizmokat, melyek a csigolyák nyúlványaihoz kapcsolódnak, éppenezért ha elég erősek, a porckorongokra nehezedő nyomás jelentősen csökkentik, így a hátfájás kialakulásának valószínűsége csökken.
  4. Izomövet kell kialakítani. Ennek jelentősége és fontossága az életkor előrehaladtával egyre nő, mivel a porckorongokban bekövekező elkerülhetetlen változások meggyengítik a csigolyák stabilitását, sőt azok mozdulatlanságához vezethetnek. Ebben az esetben a csigolyák melletti erős izmok a gerincoszlop stabilizátorának szerepét töltik be.
  5. A porckorongok vérkeringét és anyagcseréjét stimulálni kell. A Erre a célra a dörzsölés, masszázs, melegítés, nyújtás, akupunktúra kiválóan alkalmas.

 Izületi gyulladások és porckopások

 Аz izületi gyulladások és porckopások gyakran előforduló, fájdalommal járó disztrópikus megbetegedések. Az izületi fájdalom leggyakrabban az oszteoartritisszel van összefüggésben, ami állandó fizikai túlterheltség miatt az izületek degeneratív elváltozásából ered. Általában a 40 – 50 év fölötti emberek szenvednek ebben a betegségben.  A gerincoszlop nyaki és deréktáji része, a kéz, a medence, a térd és a boka izületei károsodnak.

yoga-grouppic-transform

«Az egészséges gerincoszlop és izületek» program

T F CLASSIC 3×1 kapszula naponta

ТF ТRY FACTOR  – 2×1 kapszula naponta

ТF PLUS  – 3×1 kapszula naponta

Protein PRO TF – 1 mérőkanállal 1-2x naponta

További információ a termékről, regisztráció!