А koronavírus omikron-variánsát is

 А koronavírus omikron-variánsát is

 А koronavírus omikron-variánsát is

omikron-hungary-4life

A közlemény szerint mutáció egy házaspárt fertőzött meg, melynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.

A magyar laboratórium nemrég bevezetett új PCR vizsgálata képes kimutatni minden új koronavírus-fertőzést, és külön kimutatja, hogy a legújabb, omikron-mutáció okozta-e azt. A vizsgálat eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítették és Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfőn az M1 Híradóban is beszélt róla.

Az MTI beszámolója szerint az egyik fertőzöttnek enyhe tünetei vannak, a másik középsúlyos állapotban van és kórházban ápolják.

A közleményben emlékeztettek: noha az omikron-variáns kapcsán felröppent a hír, hogy kialakult egy olyan változata, amelyet a PCR-tesztek nem mutatnak ki, ez nem igaz. A PCR-tesztek bizonyosan képesek megbízhatóan azonosítani a koronavírus omikron-variánsát is.

https://24.hu/belfold/2021/12/13/koronavirus-omikron-magyarorszag/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .